A další rádoby stavební firmy...

16.02.2017 20:34

Při úklidu disku jsem našel ještě pár fotek z mých cest (neúčastnil jsem se jako dozor) a připojím i komentáře, odvaha některých stavebníků je do nebe volající.

 

Zde máme stavbu s odvětrávanými základy nedaleko Unhoště. Radon můžete hodit za hlavu a nákladově jste níže než se základovou deskou, výtečná věc. Tato realizace, kdy základový pas je z nepochopitelného důvodu kratší než samotný dům. Místo dozdění zvítězilo řešení klínkování. Celá štítová nosná stěna by se po vyražení klínků ocitla na tenkém ledě, držel by ji jen předsunutý podlahový rošt. Takto crawl space opravdu ne.

 

 

 

I u zděných staveb se člověk pobaví. 

 

 

 

Tato firma co dělá dřevostavby, má ve svém názvu "nejlevnější". S cenou to tedy umí, s kvalitou na stavbě a hlavně statikou ne.

 

 

Tato stavba, její průběh by se měl tesat do kamene. Pakliže chcete opravdu nízkou cenu, musíte slevit pomalu ze všeho. Klient podepsal smlouvu s firmou, která neměla na stavařinu ani oprávnění. V průběhu při požadavku daňového dokladu na zaplacenou etapu zaznělo od majitele firmy "ale já to dělám bez papíru" nebo "kdyby to bylo s papírem, to bych byl pak plátce DPH!". Nechme stranou formality, stavařina zde dostala na frak. Typická ukázka absolutní nevědomosti jak funguje difůze e stavbě. Klientovi annocovaná difůzně otevřená skladba se z následující fotky, tj. dobře prolepené parobrzdy,zdá v pořádku, dokud neuvidíte etapu předcházející...

 

... nebojte se, není to parotěsná folie mezi OSB deskou a vnějškem framingu, je to naštěstí jen difůzní folie nekontaktního typu. Máme tedy difůzně otevřenou skladbu z vnitřku s parobrzdou, na vnějšku také s OSBčkem. 

Zpět